Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 623
79%

Ne, nenavštěvuji 1 781
21%

Celkový počet hlasů: 8404


Clematis Show 2012

22.06.2012 17:02

Za světovým sortimentem plaménků

Zahradní centrum Parkon s.r.o. Vás zve již na 3. ročník výstavy plaménků zvané Clematis show. Jedná se o výstavu zaměřenou na popínavé rostliny rodu Clematis ale je možné shlédnout sortiment i ostatních pnoucích dřevin. Jediná akce týkající se nejoblíbenější popínavé rostliny se koná 9.-15.7 2012 v Zahradním centru Parkon u Libice nad Cidlinou.

 

Návštěvníci se mohou těšit na téměř 180 kultivarů plaménků světového sortimentu, samozřejmostí je možnost  si rostliny na místě zakoupit. Uvidíte světové rarity, včetně lahůdek oceněných na světových výstavách a několik novinek chystaných pro tento 3. ročník výstavy. U nás si vybere nejen zkušený pěstitel, ale jsme ochotni pomoci i záčátečníkům, protože součástí akce je tématická poradna. A kdo bude mít zájem, nabízíme barevný katalog plný rad, fotografií a informací. O víkendu se koná den otevřených dveří v okrasné školce, kde bude mít každý návštěvník příležitost nahlédnout do pěstebních prostor a seznámit se např. s technikou související s produkcí travních koberců.

 

Kromě plaménků budou k vidění i k zakoupení také ostatní popínavé rostliny. Mezi oblíbené patří tzv. minikiwi- popínavka s chutnými plody nebo krásně kvetoucí elegantní wistarie. Zahradní centrum Parkon má nejširší sortiment pnoucích rostlin v ČR s roční produkcí přes 70 000ks.

 

TOP 5 Clematis show 2011

  1. The President
  2. Solidarność
  3. Królowa Jadwiga
  4. Jerzy Popieluszko, Princess Diana
  5. Patricia Ann Fretwell

 

Clematis show 2011 shlédlo přes 2 500 spokojených zákazníků a už se všichni těšíme na další 3. ročník výstavy. Přijeďte se podívat i vy!

Fotogalerie: Clematis Show 2012