Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 622
79%

Ne, nenavštěvuji 1 780
21%

Celkový počet hlasů: 8402


Do Lysé se sjedou zemědělci a chovatelé

06.10.2011 17:57

Výstaviště v Lysé nad Labem bude od čtvrtka do neděle patřit zemědělcům a chovatelům. Koná se tu již 35. ročník výstavy Zemědělec, kterou doprovodí 16. ročník výstavy Náš chov. Obě výstavy patří mezi velmi populární, pořadatelé očekávají návštěvnost okolo 25.000 lidí.
Nejvíce návštěvníků by mělo do areálu dorazit v sobotu, kdy se v Lysé uskuteční Středočeské dožínky se slavnostním oceněním Zemědělských hospodářů Středočeského kraje roku 2011. Vyhodnocení soutěže Středočeská regionální potravina, při kterém ceny převezmou malí a střední výrobci potravin kraje, se uskuteční už v pátek 7. října.
Tradiční akce nazvaná Bramborové dny představí návštěvníkům novinky odrůd roku 2011. Producenti, této typické plodiny pro Polabí, představí více jak tři desítky odrůd vhodných jak pro malé zahrádkáře, tak i pro velkopěstitele.
Souběžně s výstavou Zemědělec se pošestnácté uskuteční výstava hospodářských zvířat, technologií pro chov a veterinárních pomůcek Náš chov. Chovatelé uvidí přehlídky koní, skotu a ostatních drobných hospodářských zvířat, která budou nabídnuta k prodeji.
Novinkou letošní výstavy bude expozice přeštických prasat. Výstava Náš chov bude mít každý den jiné téma. Ve čtvrtek to bude Den chovu skotu, v pátek Den chovu prasat, v sobotu pak Den chovu ovcí a koz a v neděli Den drobnochovu a den včel.
Po celou dobu výstavy je nachystán doprovodný program, soutěž pro děti pořádaná Výzkumným ústavem živočišné výroby nebo poradenská činnost pracovníků Výzkumného ústavu včelařského. Chybět nebudou ani ochutnávky pokrmů z brambor, hovězího, vepřového, skopového masa, prodej uzenin a pštrosích specialit, prodej ovčích a kozích sýrů.
Akce začne ve čtvrtek 6. října v 9:00, brány výstaviště se uzavřou v neděli 9. října v 17:00.