Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 618
79%

Ne, nenavštěvuji 1 777
21%

Celkový počet hlasů: 8395


Na Vysočině se zemědělci bojí o ozimy

02.02.2012 12:57

Zemědělci na Vysočině se obávají toho, že jim hluboké mrazy poškodí ozimé obilí a řepku na polích. Největší problémy očekávají tam, kde neleží žádný sníh. Zvířata žijící v přírodě i v jihlavské zoo se zatím s chladem dokážou vyrovnat.
Bez sněhu jsou třeba pole na Třebíčsku. Následky nynějších mrazivých teplot se poznají až na jaře. Rostliny jsou teď víc než jindy náchylnější k vymrzání, protože kvůli přecházejícímu mírnému průběhu zimy v sobě mají hodně vody.
Pracovníci stanice ochrany fauny Pavlov na Havlíčkobrodsku zatím hodnotí zimu jako příznivou pro zvířata. Dnes jen kvůli lepšímu zateplení přidali balíky slámy k boudám pro norky. "Pro nás je horší zima, kdy padá mokrý sníh, který namrzá." Teď postižená zvířata ve stanici moc nepřibývají. Naposledy to byl výr zraněný při souboji mezi sovami o teritorium.