Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 637
79%

Ne, nenavštěvuji 1 789
21%

Celkový počet hlasů: 8426


Nové výstaviště v Kroměříži zahájí letní výstava Floria

20.01.2012 12:56

První akcí na novém výstavišti v Kroměříži by měla být letní verze tradiční zahrádkářské výstavy Floria, která se dosud koná ve Věžkách na Kroměřížsku. Stavbaři na místě někdejších Rybalkových kasáren už dokončili dvě výstavní haly a tři zastřešené konstrukce. V halách jsou hotovy i vnitřní instalace a od března se začne s vybavováním interiérů včetně nábytku. Investice si celkem vyžádá bezmála sto milionů korun.
Hlavní hala bude v provozu celoročně, proto tam bylo instalováno topení. V těchto dnech řemeslníci v hale montují vybavení restaurace, která hostům mimo jiné nabídne výhled do japonské zahrady. Významnou výhodou areálu je vzájemné propojení hal s venkovními expozicemi a jejich možný průchod suchou nohou. Výstavba koridoru, který propojí venkovní expozice, proběhne letos na jaře. Podle plánu se daří také úpravy venkovních ploch.
Ještě před tím, než udeřily mrazy, v areálu vyrostla například divoká skála s jezírky. Dokončeny byly také práce na pozemcích pro okrasné zahrady. Zahrady jsou chloubou výstaviště, a proto jim věnují mimořádnou pozornost. Jde o jedinečný koncept, u nás zatím ojedinělý, který přináší výstavišti unikátnost a návštěvníkům ideální prostředí pro relax.
Výstaviště však nabídne lidem i možnost aktivního odpočinku. Vyznavači in-line bruslí budou moci využít kilometrovou dráhu s asfaltovým povrchem lemující areál výstaviště. Vede podél objízdné komunikace, od které je oddělena travnatým pásem. V Kroměříži není mnoho míst, které je možné sjíždět na in-linech. Nová dráha by měla poskytnout bezpečné místo i pro výuku začátečníků.
Areál o ploše 23.000 metrů čtverečních nabídne vystavovatelům 6000 metrů čtverečních vnitřních a dvojnásobek zastřešených venkovních ploch. Na letní výstavu Floria navážou další pěstitelské, chovatelské a hobby výstavy. Floria, která má více než třicetiletou tradici, se do Kroměříže z Věžek přesune zejména kvůli omezeným prostorám tamního výstaviště a nedostatku krytých prostor. Při dešti se lidé neměli kam schovat.