Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 635
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8423


Stovky budek pro ptáky v Plzni

09.01.2012 11:19

Pět set dřevěných budek pro zpěvné ptáky umístí ochránci zvířat v Plzni do mateřských i základních škol a také do parků. Zároveň rozdají letáky s pokyny, jak o ně pečovat a co v nich mohou školáci vidět. Deset škol dostane navíc i velká krmítka na přikrmování opeřenců. Díky webové kameře na jednom z nich budou moci všichni na internetu sledovat, co se v krmítku děje. Záměrem projektu za 200.000 Kč je vytvořit ptákům bezpečné hnízdění a podpořit ekologickou výchovu.
Budky jsou připraveny, nyní zbývá jejich rozvezení a rozvěšení. Cílem není za každou cenu a viditelně budku umístit, ale vytvořit ptákům nové, vhodné a bezpečné hnízdní možnosti. Součástí je i ekologická výchova a osvěta školáků. Proto dostane každá škola i informační leták, z něhož se žáci dozvědí, jak se budky čistí i jaké zpěvné ptáky v nich budou moci vidět hnízdit.
Ochránci v nejbližších dnech také na vybrané zahrady plzeňských škol a školek rozmístí velká krmítka. A to tak, aby žáci ideálně v rámci výuky mohli přímo z okna učebny sledovat, co se na krmítku děje a jaké druhy ptáků tam létají.
Dalším doplňkem celého projektu je zakoupení webové kamery a její osazení ke krmítku. Díky tomu mohou dění na krmítku sledovat nejen žáci v počítačových učebnách, ale každý, kdo má přístup na internet.
Realizace projektu záchranné stanice vyšla na téměř 200.000 korun, z toho 160.000 Kč zaplatila Plzeňská teplárenská, kterou vlastní město Plzeň.