Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 634
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8422


Ústecká přírodovědecká fakulta vystavuje masožravé rostliny

06.06.2011 14:01

Ve skleníku Přírodovědecké fakulty ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) dnes začala výstava masožravých rostlin. Podle jejich pěstitele Jaroslava Neubauera bude zastoupeno zhruba 120 rodů těchto zvláštních rostlin, tedy většina významných. V sobotu 11. června bude Neubauer o masožravkách přednášet i pro veřejnost.
Návštěvníci uvidí většinu z pěstitelsky významných rodů, asi kolem 120. Celkem bude k vidění kolem 400 až 500 exemplářů.
Kromě tradičních masožravek budeme vystavovat i jiné rostlinné kuriozity, například epifytní rostliny, které k růstu nepotřebují zeminu, pouze vzdušnou vlhkost, nebo třeba středomořské rostliny - citrusy, fíkovník, granátové jablko a další. Návštěvníci si také budou moci některé rostliny zakoupit, kromě masožravek třeba i orchideje a kapradiny.
Fakulta letos výstavu masožravek pořádá už posedmé, poprvé ale v novém skleníku. V jeho první části především studenti a na výstavě i veřejnost uvidí tropické rostliny, v druhé části subtropické rostliny, jako je například granátové jablko nebo fíkus.
Výstava masožravých rostlin je ve skleníku přírodovědecké fakulty v ústecké čtvrti Předlice otevřena do 14. června každý den včetně víkendu od 9:00 do 16:00, vstup je zdarma. V sobotu 11. června bude Neubauer přednášet o evropských masožravkách pro veřejnost, ukáže i živé exempláře.