Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 611
79%

Ne, nenavštěvuji 1 772
21%

Celkový počet hlasů: 8383


Výstava Floria PODZIM a Floria BONSAJ

01.10.2012 17:18

Ve dnech 4. – 7. 10. 2012 zahajuje prodejní výstavou Floria PODZIM 2012, známou z Věžek u Kroměříže. Jde o 4. ročník podzimní celostátní prodejní zahradní výstavy, která se již bude pravidelně konat na novém Výstavišti Floria v Kroměříži. Výstava se koná třikrát do roka (JARO, LÉTO, PODZIM), má více než třicetiletou tradici a je oblíbenou akcí návštěvníků z celé republiky.

V nových komfortních prostorách se představí kolem osmdesáti vystavovatelů a prodejců se sazenicemi, stromky, cibulovinami, kaktusy, skleníky, pergolami, zahradnickými potřebami, zahradním nábytkem a s mnoha dalšími potřebami pro dům a zahradu.

Bonusem výstavy je 1. výstava bonsají Floria BONSAJ, určená pro všechny milovníky těchto „malých velkých“ stromků a keřů. Na ploše 600 m2 uvidí návštěvníci na 170 ks bonsají různých stylů, v různých formách propracovanosti. Výstavu pořádáme ve spolupráci s Josefem Valuchem z Bonsai centra ISABELIA ze Starého Města u Uherského Hradiště.  Její součástí bude poradenství, přednášky, ukázky tvarování a také prodej venkovních i vnitřních bonsají.

Další zajímavostí je expozice čarověníků, speciálního shluku větví, vyrůstajících na stromech či keřích bez obvyklé pravidelnosti a zákonitosti. Zajímavostí je, že v České republice je mnoho sběratelů, ale i jejich pěstitelů. Výstava s přednáškami bude na 100 m2ve spolupráci s Ing. Miroslavem Kostelníčkem ze  Zahradnictví Jalubí .

O ovocných stromkách – peckovinách bude přednášet pan Zahradník z Ovocné školky Litenčice na témata:

  • Výsadba ovocných stromků a růží, tvary výpěstů
  • Výživa a hnojení ovocných stromů
  • Zazimování ovocných stromků a růží

Výstavu jiřin na cca 20 m2 připravila firma Lukon Glads s Jaroslavem Koníčkem.

Fotogalerie: Výstava Floria PODZIM a Floria BONSAJ