Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 636
79%

Ne, nenavštěvuji 1 789
21%

Celkový počet hlasů: 8425


Výstava orchidejí v Brně

31.01.2011 10:35

OrchidejeVýstavu orchidejí a tilandsií pro zahradníky i laickou veřejnost pořádá Botanická zahrada Mendelovy univerzity v Brně. Rozsahem sbírek patří její sbírky k největším v Evropě, a rozhodně je v tak široké nabídce v zahradnictví nenajdete. Správci zahrady spravují více jak 4000 taxonů, rozmanitých barev i tvarů.

Atraktivnost výstavy umocňuje vodní kaskáda v první výstavní hale s akvarijními rybami a vodními rostlinami. Děti mohou obdivovat živé představitele říše hmyzu. Pro ty, kteří nechtějí odejít z výstavy bez suvenýru je určen prodej ve spodní části administrativní budovy.

Po celou dobu výstavy je zřízena poradenská služba. Prostory Botanické zahrady Mendelovy univerzity  jsou otevřeny denně od 10.00 – 18.00 hodin. Najdete ji na ulici tř. Generála Píky 1, zastávka tramvají č.9 a 11 – Bieblova.

Botanická zahrada a arboretum
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1
613 00 Brno

www.mendelu.cz/arboretum 

 

 

fotografie poskytla fotobanka Pixmac