Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 635
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8423


Výstava zahrádkářů ve Věžkách přilákala 25.000 návštěvníků

24.08.2011 14:31

Zhruba 25.000 lidí přilákala letní zahrádkářská a pěstitelská výstava Floria ve Věžkách na Kroměřížsku. Návštěvnost ovlivnilo nepříznivé počasí, přesto je srovnatelná s loňským rokem. Lidé si přijeli zejména pro květiny, okrasné dřeviny a keře, nemenším lákadlem však byla i výstava domácího drobného zvířectva.
V letošním roce zaznamenávají pokles návštěvnosti mnohá výstaviště. Na lidi dopadá ekonomická krize a šetří. Výhoda naší výstavy tkví v tom, že je regionální a lidé ji dobře znají. Jezdí třikrát ročně za svými zahradníky, kteří jim navíc i poradí.
Prodejci zájemcům nabízeli květiny, ovocné i okrasné dřeviny či potřeby pro zahrádkáře. Připravena byla i výstava historického zemědělského nářadí a techniky. Zvláštností letní Florie jsou výstavy růží, lilií a gladiol. Lidé si mohli prohlédnout květiny řezané i ve vazbách v plném květu. Na místě si je mohli přímo nakoupit, někteří vybírali přesně podle vystavených aranžmá.
Zahrádkářská výstava Floria Věžky se dříve konala dvakrát ročně, v květnu a v srpnu. Před třemi lety pořadatelé přidali i podzimní Florii. Po olomoucké Floře patří k nejvýznamnějším výstavám tohoto druhu na Moravě. Možná už v příštím roce by se měla přestěhovat do nového výstavního pavilonu v Kroměříži. Podzimní výstava se ve Věžkách uskuteční počátkem října.