Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 634
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8422


Výstaviště Flora Olomouc letos asi navštíví méně lidí než loni

09.01.2012 12:25

Výstaviště Flora Olomouc letos navštíví podle odhadů jejího vedení méně lidí než loni. Na expozice, které letos uspořádalo ve vlastní režii, by mohlo zavítat asi 192.000 lidí, loni to bylo 196.123. Letošní výstavnickou sezonu Flory uzavřou vánoční trhy, které se konají od 10. do 18. prosince.
Letošní návštěvnost zatím můžeme jen odhadovat, protože nás ještě čekají vánoční trhy. Vše ale nasvědčuje tomu, že návštěvníků bude letos méně. Je to dáno tím, že se v tomto roce konalo méně výstav. Nebyl veletrh vzdělání a zájmových aktivit Schola mea a Moderní žena s ohledem na plánovanou rekonstrukci hlavního pavilonu A, která se ale nakonec přesouvá na příští rok.
Největší podíl, více než 50 procent, na celkové návštěvnosti výstaviště i letos tvořily jarní, letní a podzimní etapy výstavy květin a ovoce a zeleniny Flora Olomouc. V případě stěžejních, takzvaných zelených výstav byla letošní návštěvnost zhruba srovnatelná s loňskou.
Akciovou společnost Výstaviště Flora Olomouc založila v roce 2000 olomoucká radnice, která je stoprocentním vlastníkem firmy. Historie výstaviště se datuje od roku 1966, kdy rozhodnutím Okresního národního výboru v Olomouci vznikla rozpočtová organizace Olomoucké výstavní sady.