Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 624
79%

Ne, nenavštěvuji 1 781
21%

Celkový počet hlasů: 8405


Blansko od jara začne pořádat pravidelné farmářské trhy

20.11.2010 14:44

Blansko začne od příštího jara pořádat pravidelné trhy s čerstvou zeleninou, ovocem a dalšími potravinářskými produkty od farmářů z regionu. Mohly by se konat každé dva týdny. Projekt má napomoci lidem dostat se k ekologicky čistým produktům a farmářům z Blanenska s odbytem jejich komodit. Obdobné trhy město dosud nepořádalo.
Na projektu chce město spolupracovat s agrární komorou. Ve stáncích by měly mít kromě ovoce a zeleniny své místo také sýry, medy nebo marmelády z místní produkce.
Česnek vypěstovaný v nedalekém Bořitově nebo kozí sýry ze Sloupu získaly v minulosti ocenění v různých soutěžích. Farmáři přivítají v současné krizi pomoc při prodeji svých produktů. Blansko už v minulosti na popud veřejnosti navázalo spolupráci s družstvem Zepo z nedaleké Černé Hory. To nechalo před časem nainstalovat na dvou místech města automaty na mléko. Zeleninu a ovoce nabízí ve městě četné supermarkety. Nabídka je sice podle konzumentů pestrá, kvalita zboží ale značně kolísá. Nejslavnější trh s ovocem a zeleninou je Zelný trh v Brně.