Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 624
79%

Ne, nenavštěvuji 1 781
21%

Celkový počet hlasů: 8405


Botanická zahrada láká na krásu květů uprostřed zimy

13.02.2012 13:18

Cizokrajné kvetoucí rostliny mohou i v zimních měsících obdivovat lidé, kteří navštíví libereckou botanickou zahradu. Ve dnech, kdy Českou republiku už druhý týden trápí teploty hluboko pod bodem mrazu, v jejích pavilonech kvetou jihoamerické anturie, tropické orchideje nebo kamélie. Kromě nich ale návštěvníci v pavilonech a sklenících uvidí množství dalších zajímavých rostlin, které dají na chvíli zapomenout na sníh a mráz.

Například orchidejí botanická zahrada vlastní asi 1200 druhů a poddruhů a právě v zimních měsících jich kvete nejvíc. Pohromadě ale všechny být nemohou, různé druhy totiž vyžadují různou teplotu. Lidé mohou orchideje běžně vidět ve dvou samostatných vitrínách. V době vánočních svátků, kdy těchto žlutých, červených, oranžových či bílých tropických skvostů kvete nejvíce, je vitrín dvakrát tolik.

Kromě nich nebo anturií ale v době, kdy je za okny vidět sníh, v pavilonech botanické zahrady kvetou například některé sukulentní rostliny, například aloe. V zimě však návštěvníky nadchnou i květy kamélií v palmovém skleníku, japonské kosatce nebo kanárské čilimníky a také květy drobnějších zázvorovitých rostlin. Vidět mohou i několik právě kvetoucích bonsají, například kamélii, granátovník nebo rododendron.