Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 636
79%

Ne, nenavštěvuji 1 789
21%

Celkový počet hlasů: 8425


Horší rok pro česká zahradnictví

14.01.2011 12:53

Podle údajů Svazu květinářů a floristů dosáhli tržby českých a moravských zahradnictví v roce 2010 nižších čísel než tržby v předešlém roce 2009. Celkový objem tržeb pak dosáhl hodnoty 1,79 miliardy korun.

 

Prakticky celá tato produkce zůstala na českém domácím trhu, vývoz ve výši 161 milionů korun je prakticky zanedbatelný. Výrazně však stoupl dovoz - zde česká zahradnictví i zahradní centra dovezla  materiál a zboží za 2,32 miliardy korun. Hlavní část dovozů k nám směřuje ze zahradnictví a školek v Nizozemích

 

Podle představitele Svazu květinářů a floristů Jany Pudilové se na těchto číslech projevil menší zájem měst  a obcí o výsadby letniček na veřejných plochách.  Produkce řezaných rostlin je minoritně zastoupena, značný růst však zaznamenávají balkonové květiny a záhonové letničky.

 

 

 

Fotografie poskytla fotobanka Pixmac