Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 636
79%

Ne, nenavštěvuji 1 789
21%

Celkový počet hlasů: 8425


Jak na alergie přírodní cestou ?

21.06.2014 17:24

Léto je za dveřmi a s ním rozkvétají také všemožné druhy květin, stromů a trav. S tím je spjatý také všudypřítomný poletující pyl. Na ten je stále více lidí alergických. S alergiemi můžeme bojovat i bez prášků. Jak?

  • ŽAMPION - je nejsilnější přírodní protialergen. Je jedno, zda se jedná o žampiony uměle vypěstované, lesní či polní. Stačí si nasbírat 2 kg čerstvých žampionů. Ty nakrájíme a usušíme. To můžeme provést v troubě nebo speciální sušičce. Sušené žampiony pak rozemeleme na co nejjemnější prášek. Ten si přesypeme do uzavíratelné nádoby. Užíváme 4 malé lžičky denně, po jednom měsíci na deset dní vysadíme. Poté můžeme opět užívat.
  • KALINA TUŠALAJ - je keř, který může svými květy připomínat bez černý. Než však budeme užívat tušalaj, začneme s březovými pupeny. Užíváme jednu kapku na 1 kg váhy. Jakmile spotřebujeme 25 ml, můžeme přejít na tušalaj. Tu užíváme v dávce 2 kapky na 1 kg váhy po dobu minimálně 5 týdnů.
  • BYLINKY - ty pomáhají nejen při detoxikaci. Zlepšují imunitu a dokonce dokážou odstranit příznaky alergie. Pro zmírnění projevů je vhodná léčebná kúra z měsíčku. K němu přidáme černý rybíz, žampion a grep. Takováto kúra nás může vyčistit od plísní a bakterií, které se usadily v našich dýchacích cestách. Kúra z penízovky, černého rybízu a grepu společně s kalinou tušalaj čistí pokožku. Francouzský zelený jíl a Enterosgel, při doplnění o bez je tato kúra vhodná pro odstranění plísní a hojí kožní problémy.  

Na detoxikaci organismu jsou nejvhodnější žito, rozmarýn, jalovec, ostropestřec, měsíček. Kúry z těchto rostlin pročistí játra a tím nám uleví od alergií.

Tlumení alergických reakcí a léčení pokožky. K tomu jsou nejvhodnější rostliny jako černý rybíz, perila křovitá, černý bez, bazalka, žampion nebo ořešák.

Na ekzémy jsou pak vhodné masti, které obsahují výtažky z lopuchu nebo měsíčku lékařského.

 

Tyto kúry nám mohou často pomoci se alergie zbavit. Oproti předraženým farmaceutickým výrobkům jsou tyto doma vyrobené zdarma. Proto, pokud nám tyto rostliny v okolí hojně rostou, neměli bychom váhat s využitím.

 

Autor: Radim Dvořák