Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 634
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8422


Léčebné konopí? Pěstuje se ze semen!

30.12.2014 17:01

Jen málo kdo asi na konci roku přehlédl akci, kterou prováděla Police po celé České republice.  Týkala se trestného činu (v policejní řeči označovaného jako) šíření toxikomanie, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Podle titulků v novinách by se zdálo, že masivní nasazení policejních sil po celé České republice bylo kvůli dopadení drogových bossů, srovnatelných svou nebezpečností s jejich kolumbijskými kolegy.  Realita však byla trochu jinde než pracně budovaný mediální obraz. Policejní zátah cílil na growshopy, a policisté zabavovali místo marihuany květináče, substráty na pěstování rostlin, osvětlovací tělesa nebo průmyslová hnojiva.  Česky řečeno, běžné zahradnické potřeby, které najdete i v nejbližším marketu pro kutily a zahrádkáře. Policejní mluvčí jednoho z podezřelých popisuje takto : „ … majitel prodejny v Liberci úmyslně nabízel a veřejně prezentoval materiály propagující pěstování a užívání marihuany a poskytoval návod k pěstování různých kultivarů konopí…“ . Zajímavá je především časová shoda mezi razií v growshopech a diskuzí o používání léčebného konopí a jeho prodeji v tuzemské síti lékáren.  Hlavním účelem nebylo zdá se potlačení toxikomanie, ale vyvolání strachu mezi běžnými pěstiteli konopí. Ti jej už dávno nepoužívají jen jako návykovou látku, ale čím dál více jako lék – ať již ve formě mastí, tinktur nebo výtažků. A proč by měli v lékárně za velké peníze kupovat něco, co může vyrůst prakticky na každé zahrádce mezi rajčaty a paprikami.

Léčebné konopí vypěstujete snadno

Na pěstování léčebného konopí je úžasné to, že se jedná o zcela nenáročnou rostlinu. Nemusíte mít obavy, že rostlinka nevzejde anebo jejím nárokům nebudete moci jako zahradničtí laici dostát – naopak. Na internetu navíc najdete celou řadu užitečných rad jak léčebné konopí pěstovat. 
Samotné užití léčebného konopí nemusí být jen v poměrně těžkých a závažných onemocněních, jako jsou často citovaná Parkinsonova nebo Alzheimrova choroba. Většina lidí, kteří ho v současné době pro lékařské účely sami pěstují ho používá na daleko banálnější onemocnění. Konopnou mastí vlastní výroby tedy můžete sami léčit ekzémy, odřeniny, nehtové mykozy nebo i drobné popáleniny.  Používá se ale i jako mast proti bolestem zad, zablokované krční páteři i dalším, daleko běžnějším onemocněním. A takovou domácí konopnou mast si opravdu můžete vyrobit velmi snadno sami, a vyzkoušet jí na odřeném koleni, nebo spálenině od horké vody. Stát Vás to bude jen trochu času, a volné místo na dvě rostlinky na zahrádce. Více totiž nepotřebujte


Kde seženu semena?

Není třeba se obávat, že byste při shánění semínek podstupovali nějaké riziko.  I když česká policie celou řadu growshopů fakticky uzavřela, funguje celá řada dalších, a to nejen v Čechách, ale i v zahraničí. I ty české, které zbyly  se ale snaží svůj obchod provozovat legálně a v souladu s platnou legislativou, různými cestami. Pokud tedy dočtete text předchozí odkazu až do konce, zjistíte jakým způsobem . Podstatné ale je, že mimo užitečné rady tady najdete i celou škálu druhů semen léčebného konopí, především jeho feminizovaných druhů , ze kterých se nechá snadnou vybrat a objednat.  Takže opravdu nezkusíte na jaře mimo okurek a salátů vysít také semínka nějaké opravdové léčivky …. :)