Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 634
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8422


Pardubický park Na Špici se změní

06.01.2012 12:33

Město Pardubice připravuje obnovu parku Na Špici na soutoku Labe a Chrudimky. Podle projektu by si měl zachovat přírodní ráz. Projekt radnice a architekti představí veřejnosti 1. února v Historickém sále pardubické radnice.
Projekt architektů počítá se zachováním přírodního charakteru parku. Chce opravit a doplnit síť cest, které jsou nyní rozpraskané a někde zvednuté. Měla by být zrekonstruována hřiště a další sportovní plochy v parku.
Oživit by se mělo také nábřeží Labe, kde má vzniknout cesta, a přímo na řece vzniknou mola. Součástí projektu je také napojení parku na centrum, a to lávkou přes řeku Chrudimku. Lávka pomůže i cyklistům a pěším, protože propojí Dubinu s centrem města.
Projekt zpracovává Ateliér M1 architekti s.r.o. a bude stát téměř čtyři desítky milionů korun.
Kromě parku na Špici má letos začít i oprava třídy Míru nebo Tyršových sadů. Výdaje na tyto investice by měly z 85 procent pokrýt evropské dotace. Z vlastního rozpočtu město dokončí opravy plaveckého areálu. Město Pardubice chce v roce 2012 investovat 500 milionů korun, což je o 200 milionů méně než vloni. Rozpočet města by měl být vyrovnaný ve výši 1,863 miliardy korun.