Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 623
79%

Ne, nenavštěvuji 1 781
21%

Celkový počet hlasů: 8404


Sezona bude lepší než loni, shodují se pálenice

01.10.2011 18:07

Přestože sezona pěstitelským pálenicím teprve začíná, už teď se dá říct, že bude určitě lepší než ta loňská. Shodli se na tom zástupci pálenic v Moravskoslezském kraji. Mezi ovocem, ze kterého se dělá alkohol, je nejvíce jablek. Cena se pohybuje okolo 250 korun za litr stoprocentního alkoholu.
Sezona vypadá mnohem lépe než loňská. Trošku u nás sice pomrzly švestky a třešně, ale vypadá to, že jablíček a hrušek bude dostatek. Kromě kvasu bere pálenice na vypálení i ovoce. Bereme jakékoliv ovoce, pokud je v pořádku, není prohnilé nebo nějak zaneřáděné. Na vypálený alkohol si zákazník počká od jednoho do čtyř měsíců podle cukernatosti ovoce, teplot a dalších podmínek, které právě panují. Sezona bude lepší než loni, ale té předloňské asi nedosáhne. Lidé, kteří přivezou hotový kvas, si mohou na vypálení počkat hned a sledovat, jak z kotle teče vypálená tekutina.