Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 633
79%

Ne, nenavštěvuji 1 787
21%

Celkový počet hlasů: 8420


Soutěž ve vyřezávání z ovoce a zeleniny

11.07.2011 13:48

Květinové dekorace, zvířata, ale i abstraktní díla z ovoce a zeleniny vznikala pod rukama mladých řezbářů v Třebíči. V divadle Pasáž se konal devátý ročník mezinárodní soutěže v dekorativním vyřezávání ovoce a zeleniny Junior Carving Cup 2011. Ve třech kategoriích letos soupeřilo rekordních 80 soutěžících z Česka a Slovenska.
Pro jednu z kategorií si soutěžící přinesli předem připravené kompozice na volné téma. V další museli za 2,5 hodiny přímo v hlavním sále vytvořit kompozici na téma hudba a využít přitom pěti druhů ovoce a zeleniny. Řezbáři nejčastěji používají ředkve, kedlubny, mrkev, ale také melouny, papáju a další exotické ovoce.
Junior Carving Cup je zřejmě nejstarší juniorskou soutěží ve vyřezávání z ovoce a zeleniny v Evropě. Soutěžícími jsou převážně studenti hotelových škol a odborných učilišť v Česku a na Slovensku do 21 let. Už loni byla třebíčská soutěž vyhlášena jako mezinárodní juniorské mistrovství republiky.
Soutěž ve vyřezávání je součástí tradiční akce Junior show pořádané třebíčskou hotelovou školou. V celodenním programu návštěvníci viděli i další celostátní soutěž v běhu číšníků s vínem. Letošní novinkou v programu byla soutěž v balení dárků. Lidé mohli ochutnat výrobky studentů - dorty, obložené mísy i míchané nápoje. V doprovodném programu návštěvníci zhlédli módní přehlídky, pěvecká a taneční vystoupení nebo ukázky účesů.