Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 624
79%

Ne, nenavštěvuji 1 781
21%

Celkový počet hlasů: 8405


Stolní tenis na zahradě

24.07.2013 17:03

V červenci si užíváme dovolené, proto se věnujeme především odpočinku. Ale co když nás už posedávání na zahradě přestane bavit? Nebo co když děti už vyrostou a dětské hřiště na zahradě je už nebaví ? Můžeme se „vyblbnout“ u stolního tenisu. Tato hra nám udělá žízeň a zapotíme se u ní tak, že se hned budeme těšit do chladného bazénu. Pingpongový stůl má poměrně malé rozměry, při hře však potřebujeme dostatek prostoru. Stůl má na délku 274 centimetrů a na šířku 152,5 cm. Za každou stranou stolu by měly být aspoň dva metry prostoru pro hráče, tím docílíme toho, že nebudeme ničím omezováni. Také potřebujeme prostor do výšky. Stůl je vysoký 76 cm a se síťkou 91,25 centimetrů, vysoké odrazy mohou dosáhnout výšky až 4 metrů. Pokud tedy chceme hrát bez omezení, neměli bychom stůl schovávat pod stromy.

                Než si stůl pořídíme, měli bychom si nachystat plochu. Budeme potřebovat aspoň trochu rovný terén. Pokud se žádné takové místo u nás na zahradě nenachází, vezmeme do ruky rýč a lopatu a pustíme se do srovnání terénu. V lepším případě máme po ruce bagr, který nám terén rychle srovná. Budeme potřebovat obdélník o rozměrech aspoň 6,5m x 4m. V takové ploše by neměl být problém si tuto hru užít naplno. Jakmile máme srovnaný terén, můžeme sázet trávu. Zde bychom měli vybrat typ trávy, který je velice odolný proti vydupání. Pokud tak neučiníme, za stolem se nám začnou hned první den objevovat vydupané fleky. Tato místa lze vystlat kobercem, což není příliš vzhledná záležitost, ale provizorně postačí. Pokud nechceme trávu, můžeme zde použít písek. V tomto případě musíme myslet na časté kropení v letních měsících. Hrát v prachu není nic příjemného. Poslední možnost je betonový plácek. Nejlépe se udržuje, ale je poměrně tvrdý, proto po něm nemůžeme běhat bosi. Tento betonový plac můžeme ještě vystlat umělou trávou, zde záleží pouze na finančních prostředcích.

 

Autor: Radim Dvořák© jogyx - Fotolia.com