Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 622
79%

Ne, nenavštěvuji 1 780
21%

Celkový počet hlasů: 8402


Svatováclavské vinobraní

06.09.2012 14:01

I letošní rok pro vás připravujeme, již popáté, velmi oblíbené Svatováclavské vinobraní, které se uskuteční poslední víkend v září v zahradním centru Parkon u Libice nad Cidlinou. Akce začne už ve čtvrtek 27.9. a vše vyvrcholí v neděli 30.9.

Tradičně si prohlédnete vytavené hrozny, budete mít možnost  je ochutnat a v případě, že vás některé odrůdy zaujmou, lze na místě zakoupit jejich sazenice (i bezsemenných odrůd). Vy i vaše děti si vyzkoušíte vlastnoruční mletí a ochutnáte přírodní čerstvý mošt z právě vylisovaných hroznů. Připít si můžete vínem z Tasovického vinařství ze Znojemska, které máme celoročně v nabídce. Ovšem hlavním lákadlem pro všechny dospělé návštevníky je čerstvý burčák, připravený z hroznů vypěstovaných v našem zahradnictví. Když se vydaří počasí, máte možnost krásného posezení u jezírka s vodopádem. No není nádhera užívat si podzimní paprsky slunce s dobrým vínem nebo burčákem?

Kdo neholduje vínu ale rostlinám, nebude zklamán ani při vinobraní. V nabídce se objevuje již tradiční podzimní sortiment- chrysantémy, vřesy, vřesovce, okrasné trávy a desítky dalších atraktavních rostlin.

Pár zajímavých údajů z loňského 4. ročníku:

  • více než 1500 návštěvníků
  • na mošt vylisováno 120kg hroznů odrůd Merzling a Rondo

Nejprodávanější lahvové víno:

1.    André rosé 2010
2.    Tramín červený pozdní sběr 2010
3.    Veltlínské zelené pozdní sběr 2010

Nejprodávanější sazenice vinné révy:

1.    Wostorg
2.    Einset Seedless
3.    Interlaken
4.    Kodrianka
5.    Canadice
Zkrátka konec září v Parkonu= Svatováclavské vinobraní. Přijeďte nasát vinařskou atmosféru. Těšíme se na vaši návštěvu.
 

Fotogalerie: Svatováclavské vinobraní