Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 634
79%

Ne, nenavštěvuji 1 788
21%

Celkový počet hlasů: 8422


V Kolíně otevřou park u Ztracené uličky

01.01.2012 12:37

V Kolíně otevřou nový park v zahradě u historické Ztracené uličky. Bude sloužit k odpočinku a pořádání kulturních akcí. Se slavnostním zahájením provozu se počítá 7. června během tradičního festivalu dechové hudby Kmochův Kolín.
Budování parku začalo v létě, kdy byla celá plocha vyčištěna od náletových dřevin a byl rozebrán starý altán. Vznikly také základy rohové terasy pro pěstování vinné révy. Na podzim odtud dobrovolníci odvezli odpad a přes zimu se pracuje na výrobě laviček a pergol.
Součástí parku mají být i dřevěné sochy nebo kaligrafické pískoviště. Projekt pořádá občanské sdružení M'am'aloca díky programu Partnerství pro Kolínsko, který financuje automobilka TPCA.
V sousedství budoucího parku byla loni na podzim otevřena historická Ztracená ulička s takzvanou Zdí přání, která připomíná osudy významných kolínských rodáků. Při úpravě jedné přístupové zdi byla objevena zazděná kaplička či pec jednoho z domů původní zástavby.