Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 645
79%

Ne, nenavštěvuji 1 795
21%

Celkový počet hlasů: 8440


Malovické Slavnosti plodů lákaly na ovoce

22.11.2010 14:43

Čerstvé ovoce, pálenky a spousta dalších dobrot z ovoce do Malovic na Prachaticku přilákaly první listopadový víkend kolem dvou tisíc lidí. Místní pěstitelé a producenti se tu prezentovali na osmém ročníku Slavností plodů. Pořádá je Mikroregion Chelčicko-Lhenický a pokaždé se koná v jiné členské obci.
Na ovocném jarmarku mohli lidé ochutnat regionální produkty, například ovocné šťávy, pálenky i samotné ovoce, zejména jablka. Slavnosti doplňuje soutěž o jablko, pálenku a ovocnou dobrotu roku, hudební a divadelní vystoupení. Produkty nejúspěšnějších soutěžících si lidé mohli prohlédnout na výstavě. Byly tu jak různé odrůdy jablek, tak i moučníky s ovocem, ale i dekorační předměty.
Myšlenkou celé akce je propagace místní ovocnářské produkce. Chelčicko-Lhenický region je významnou ovocnářskou oblastí na jihu Čech. Působí tu asi dvě desítky ovocnářů. Akce by jim měla umožnit prodat část své produkce a případně navázat kontakty, které jim pomohou s odbytem. Na slavnostech se mohou představit i místní řemeslníci, a dát tak o sobě vědět.