Dnes doporučujeme:

Našli jste nové zahradnictví ?

vydáno 28.10.2010 19:45

Kvalita zahradnictví a zahradních center je v České republice velmi různorodá. Našli jste při vašich toulkách za pořizováním nových rostlin do zahrady novou prodejnu, která Vás něčím novým příjemně překvapila ? A nebo naopak - navštívili jste zahradnictví, kde Vás i přes jeho proslulost něco nemile překvapilo ? Špatný sortiment okrasných dřevin ? Nepříjemný personál ?Pořádáte výstavu květin , nebo jinou výstavu se zahradní tematikou ? Napište nám, rádi Vaše zkušenosti uveřejníme.

celý článek

Anketa

Navštěvujete pravidelně zahradnictví?

Ano, navštěvuji 6 645
79%

Ne, nenavštěvuji 1 795
21%

Celkový počet hlasů: 8440


Mečíky a jiřiny na čtyři dny zaplnily zámek a špýchar v Žirovnici

14.08.2011 14:26

Kolem devíti stovek odrůd mečíků a přes 300 odrůd jiřin uvidí návštěvníci 105. výstavy Zahrada Vysočiny, která v sobotu začala v Žirovnici. Expozici květin na zámku a zámeckém špýcharu doplňuje zelenina. Své výpěstky vystavuje 25 pěstitelů a šlechtitelů z Česka, Slovenska a Polska. Zahrada Vysočiny je letos jednoznačně největší výstavou květin v republice.
Řada nově vyšlechtěných odrůd mečíků bude představena veřejnosti úplně poprvé. Čeští a Slovenští pěstitelé mečíků představují naprostou světovou špičku. Rozhodně předčíme mečíky holandské, přinejmenším se vyrovnáme americkým.
Zahrada Vysočiny patří mezi tři největší akce tohoto druhu v Česku. Lidé si mohou po celé čtyři dny koupit i cibulky narcisů a tulipánů, které se v Žirovnici objevily na jarní výstavě.
Výstavu pořádají žirovničtí zahrádkáři od roku 1969. V poslední době se koná dvakrát ročně. V některých ročnících byla i třikrát nebo čtyřikrát, v minulosti, kdy nebylo tolik jiných lákadel, nebyly výjimkou až dvacetitisícové návštěvy. V posledních letech se podle něj návštěvnost ustálila přibližně na 2500 lidí.